GYIK

GYIK-Gyakran ismételt kérdések

Itt találod a leggyakrabban előforduló kérdéseket és válaszokat a Wood Art Decorral kapcsolatban.

Miből van az akril tükör és milyen mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik?
Az akril tükör nem más, mint egy tökéletesen tükröződő üvegszerű műanyag. Anyaga AKRIL vagy magyarosabban plexi (PMMA). A víztiszta, átlátszó plexilap hátulján egy vékony, ezüstösen csillogó, átlátszatlan, fújt festékréteg alkotja a foncsorréteget. Így egy hajlékony és könnyű tükör válik belőle, mely könnyen megmunkálható. Ezáltal egyesíti az akril (vagy plexi) és a hagyományos üvegtükör előnyös tulajdonságait. Magas felületi keménység, kis súly (az üveg súlyának csupán a fele), ugyanakkor az üvegnél 11-szer nagyobb ütésállóság jellemzi. Biztonságos és balesetmentes! Nem vág, és nem törékeny, ha törik is, sehol egy üvegszilánk. Az éle nem vág, szabad kézzel megfogható, nem kell óvni minden kis koccanástól. Kiváló kopás- és karcállósága, valamint vegyszerekkel szembeni ellenállása. Mindezek mellett a plexi rugalmas, terhelés esetén felveszi a kívánt formát.
Mikor érkezik el a pillanat, hogy gyermekünket a tükörrel megismertessük?
Mi azt javasoljuk, hogy már az első napoktól legyen a gyermek szobájában egy tükör, amiből minden látszik. Egy „más” tárgyként fogja azonosítani és érdeklődéssel fogja figyelni. Ez segít majd, hogy a saját testét megismerje, és hogy reális képet alkosson magáról.
Hová kerüljön a gyerekbarát akril tükör? 
Nincs még egy olyan olcsó és praktikus eszköz, mint a tükör, amivel tereket lehet megduplázni, vagy fényt lehetne csalni a legsötétebb szobába is. Manapság a tükör, amit dekorációs elemként helyezünk el a lakásban, a lehetőségek tárházát nyitja meg előttünk. Csak néhányat kiemelve ezek közül: kis tereket megnöveli, a sötéteket fénnyel tölti meg, eleganciát kölcsönöz… Azonban a tükör elhelyezésének is megvannak a jól bevált szabályai, amik segítenek abban, hogy ne lőjünk nagyon mellé. Lássuk hát! Mi azt tanácsoljuk, hogy olyan helyre tegyed a tükröt, ahol könnyen felkeltheti a gyermeked figyelmét (pl: a pelenkázó asztal fölé, vagy akár egészen közel a padlóhoz). Figyeld ki, hogy reggel hova süt a hajnali fény és a tükörrel azt játszd tovább a szobába. Emellett még az ágy fölött vagy mellett is jó helyen van. Természetesen mindig elsősorban a baba biztonságát és kényelmét tartsd szem előtt! És itt jön a lényeg, mivel műanyagból és fából készülnek a tükrök, teljesen biztonságossá válnak. FONTOS, hogy ezek a tükrök, speciálisan babák és gyermekek számára kifejlesztett biztonságos és nem törékeny tükrök. A tükör nem törhetetlen, ha nagyon erős behatás éri, sérül! A sérülésmentesen törő tükör nem úgy törik, mint az üveg, nem roppan szilánkokra, hanem a műanyaghoz hasonlóan egy éles vonal mentén pattan el. A tükör nem tartalmaz veszélyes, apró részeket, valamint éles, vágó, esetleg sorjás széleket, amik megsérthetnék a kis gyerekkezeket. A kedves, sokoldalú kis figurák egy darabból készülnek, ezzel a felrakást könnyítettük meg. Így babádhoz, akár egészen közel is teheted. A tükör a gyerekeknek kitűnő segítség ahhoz, hogy felfedezzék önmagukat, és ráébredjenek arra, hogy ők egy különálló fizikai lény, saját gondolatokkal és érzésekkel.
Van az akril tükörnek szavatossági ideje?
Minden akril tükörre jellemző az utolérhetetlen időjárás és öregedés állóság!
Hogyan tisztítsam és tartsam karban az akril tükrömet?
A műanyagok normál körülmények között sztatikusan feltöltődnek és a port magukhoz vonzzák. A levegő és a levegő páratartalma kültéren általában megóvja őket a feltöltődéstől, de a zárt terekben, ahol a műanyagok egymással, vagy más anyagokkal érintkeznek, esetleg összedörzsölődhetnek, továbbá szárazabb (alacsonyabb páratartalmú) a levegő, ez a jelenség fokozottan jelentkezik. A por, mosogatószerrel kevert vízzel, egy puha, nem szöszölő kendővel, vagy szivaccsal könnyen eltávolítható. Soha ne töröld a plexit (PMMA) szárazon, és mindig súrolószermentes tisztítószert használj az intenzívebb tisztítóhatás eléréséhez! Egy puha törlőkendővel és üvegtisztítóval jó, csíkozásmentes tisztítás végezhető.
FIGYELEM! Mechanikai eszközök, mint például a borotvapengék, kések vagy kaparószerszámok a tisztításhoz nem használhatók. Ezek az akrilüveg sérülését okozhatják, és károsíthatják a kopásálló bevonatot.
Milyen módon tudok rendelni?
A gyerekbarát akril tükrök a www.woodartdecor.hu webshopjában találhatóak meg. A rendelési információkat külön menüpontban gyűjtöttük össze, amiről ITT tájékozódhatsz.
Milyen módon tudok fizetni?
Webshopunkban háromféle fizetési lehetőség közül választhatsz:
1. Fizetés bankkártyával.
2. Előre utalással bankszámlára – Számlaszám: 18203198-01262956-10010016 Varga Attila
Ebben az esetben a rendelést csak az utalás beérkezése után küldjük ki.
3. Utánvét esetén készpénzzel vagy bankkártyával a futárnak, foxpost csomagautomatánál csak bankkártyás fizetés lehetséges!
Hogyan kapom meg a számlát?
Az elektronikus számlát a Billingo számlázó programmal készítjük, rendelés lezárásakor kerül elküldésre a megadott e-mail címre.

Mennyi idő, míg megérkezik az akril tükröm?
A megrendelésre vonatkozóan az általános teljesítési határidő a rendelés visszaigazolásától számított legfeljebb 10 munkanap. Ez a szállítási határidő tájékoztató jellegű, az ettől történő eltérést minden esetben e-mailben jelezzük.
Vissza lehet –e küldeni a Wood Art Decor által készített akril tükröket a vásárlást követően és mi a módja ennek?
A Wood Art Decor webshopra is vonatkozik az a szabály, hogy  a Vásárló 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ha a csomagon külsérelmi nyomot vélsz felfedezni, vagy ha sérült a termék, kérjük, hogy a félreértések elkerülése érdekében Te is 24 órán belül jelezd felénk e-mail-ben (info@woodartdecor.hu) vagy ajánlott levélben (így lesz bizonyítható a feladás dátuma) és küldd vissza a terméket sértetlenül, eredeti csomagolásában. Készíts fotót a csomagról, ha külsérelmi nyomokat látsz a kicsomagolás előtt, valamint ha sérült a termék annak hibájáról is, és küldd el azt is részünkre. 
Hová üzenhetek vagy kit kereshetek, ha bármilyen észrevételem, problémám van, illetve szívesen működnék együtt a Wood Art Decorral?
Kapcsolattartó:
Varga-Berényi Annamária
info@woodartdecor.hu